Flemming Hjøllund
Home Bænken Inc. Foto Maleri Musik Tekster Plakater Kontakt
 

Musik

CV

 

Født i 1955 (Samme år som Rock & Roll)
Opvokset med den klassiske musik og det forhåndenværende musik i radioen.
Allerede tidligt, var der et instrument til stede, i form af en østeuropæisk citar
Begyndte at spille guitar  i en alder af ca.10 år
Fra ca. 13 års alderen har Flemming spillet i forskellige Bands.
Ca. 1969 ”Guf Live” (med bl.a. blues guitaristen Karsten Grønlund)
1973 Machine Band (med bl.a. Ole Lander)
Ca. 1974 ”Lazy Angels” (med bl.a. Ole Lander & Henrik Barré)
1975 Solo performans’s (med bl.a. Stig Møller)
1975 – 1976 ”Overdrevet” som deltog i RUCs landsdækkende Revy; ”Åben Danmark”. Her medvirkede bl.a. komikeren Peter Larsen.
1976 Dannede Flemming ”OPEC Rock” sammen med;  Anders Dahl (Bas), Bent Nymann (trommer), og Gert Jørgensen (Guitar) Samme år indspillede denne besætning ”Symfonien til Fri Luft” (Komponeret af Flemming Hjøllund) til Eigil Ditmanns, prisbelønnede film ”Fri Luft” En dokumentarfilm der skildrer miljøet omkring Risbjerggård og HIPS, som var en vigtig, subkulturel institution i Hvidovre.
1977 – 1978 Solo performans’s (med bl.a. Stig Møller & Jan Toftlund)
d. 26. December 1978 Var Flemming med arrangør af det berygtede arrangement; 'Rock Against Rødkål'. Her hed Bandet ”Impuls”-Foruden Flemming var besætningen; Allan Henningsen (Guitar), Bent Nymann (Trommer) og Lars Klug (Bas) Ved samme lejlighed, havde Danmarks første PUNK band debut. De hed Sigurds Kogeplade.
1979 – 1980 Teatergruppen ”OS”
1981 – 1989 ”F H Pedersen & Ghettobandet” (Med hjælp fra blandt andre; Willy Schröder, Jerril Arhens, Stig Møller og Ivan Horn) I start fasen af dette band, var både Ole Lander, Holden Fogh og Erik Randal-Lund med til at lægge en linje på nummeret; ”Balladen om Thor & Per”, som blev et undergrunds hit på en lokal radio station i København.
1989 Duo med Jan Toftlund

1989 - ”Ghettobandet” fortsætter og tanken var at lave et hårdtslående Rock band til Jan Toftlund, med Bl.a. Søren Henner, men da Jan Toftlund dør, skifter stilen til engelsksproget Rock og i 1990 hedder bandet; ”Lazy Angels” og det skifter senere navn til ”The Ronsons”, men overlever ikke ret længe.
1992 er der en Bob Dylan bølge i gang. På baggrund af dette dannes Cover bandet; ”De Arme Amour’tører”, sammen med Keld Larsen vokal, Ask Hvas trommer, Nikolaj Enig Guitar, Kim Buk,  Bas. Og Flemming Hjøllund guitar.
1995 møder Flemming Kristian Hoffmann og sammen danner de cover bandet; ”Battery Operated Crappgrass”. De danner bandet fordi de mener der findes et hav af ”glemte Rock Klassikere”. Bandet skifter navn til; ”The Classic Rock Experience”. Der har været mange musikere ind over  ”The Classic Rock Experience”. Bl.a. Ole Kragh, Erik Randal-Lund, Søren Henner og Thomas Kildegård,  men den besætning som holdt længst var,  udover Kristian Hoffmann, Guitar og Flemming Hjøllund Guitar & Mundharpe;; Kim Brychmann på trommer og Nicolaj Enig på Bass.
Interessen for glemte klassikere ebbede ud, så bandet blev opløst og hver i sær gik egne veje.
I 2002 medvirkede Flemming Hjøllund, som support, med mundharpe, hos John Kay (fra Steppenwolf).
I 2003, søger Flemming Hjøllund,  en kort overgang tilbage til Keld Larsen, for at skrive nogle danske tekster igen. Samarbejdet går i stå, da  Stig Møller opfordrer Flemming til at gå ind i projektet omkring ”Bevar Christiania” Cd’en. Flemming får Nanna Lüders med på det nummer han selv har skrevet til CD'en og medvirker i øvrigt på flere af numrene.
2004 – 2006 er gået med at skrive nye danske sange, samt opføre dem solo på små spille steder. Repertoiret har ofte været suppleret med sange skrevet af  Jan Toftlund.  Indimellem har Flemming haft god musikalsk opbakning af fx Thomas Grue, Guitar, Lars Holm, Guitar. Ivan Horn, Guitar Ole Kragh, Bas Peter Marsling Bas og Erik Randal-Lund, klaver mfl. I maj 2006, blev Erik Randal-Lund og Flemming Hjøllund enige om at den håndfuld sange de har, kan relateres til ”Bænken”. Der manglede ligesom noget og det fandt de i Holden Fogh, kontrabas.
Det er her det hele ender og på samme tid begynder. BÆNKEN Inc  havde debut den 16 maj 2007, på Hackenbush, et værtshus på Vesterbro, i hjertet af København.. Det ser ud til at være en konstellation der holder en rum tid.