Flemming Hjøllund
Home Bænken Inc. Foto Maleri Musik Tekster Plakater Kontakt
 

Maleri

Se malerier Her

 

I de seneste år er det dybde, struktur, farve og ro
som har været temaet i mine malerier.

Så ofte jeg kan, rejser jeg til Bornholm hvor jeg bruger det meste af tiden på at udforske den mangfoldige natur som øen byder på.

Det er en sprække i en Bornholmsk klippesætning, et stenbrud, et enkelt fragment af en sten, eller en lysning dybt inde i skoven, som inspirerer mig.

Fællesnævneren er, at gå tæt på naturen. Når man går tæt på naturen, byder den på en "uorden" som gør,  den kan anskues fra mange vinkler. Et af  mine mål er at ramme den samme tilfældighed, hvorfor  en række af malerierne er signeret på bagsiden, så de kan vendes efter smag og temperament. Ofte bruger jeg arbejdsredskaber, som er kreeret til hvert enkelt maleri, hvor malingen bliver lagt, lag på lag, for at opnå dybde og fremhæve den "uorden" og de "tilfældigheder" inspirationskilderne byder på.
Materialevalget er heller ikke tilfældigt. Ofte bruger jeg Neksø sten, for at skabe det rustikke, massive som f.eks. klipper har.

Jeg arbejder meget med "støvede farver", fordi det som regel er det naturen "er lavet af". De bedste farver til dette formål er vandbaserede akryl farver. For at opnå den silkematte ensartethed, får overfladen en vinyl behandling, som i øvrigt gør den smudsafvisende og robust.

Der er ikke langt fra en lille klippehule, til forestillingen om vore forfædres liv i hulerne, hvor hulemaleriet var en stor del af deres kultur. Derfor er det ikke tilfældigt, hvis man i nogen af malerierne kan fornemme noget,  som minder om hulemalerier.

Et af mine mål er at give fantasien frie muligheder.  Defor har jeg bestræbt mig på, at mine motiver ikke med sikkerhed skal ligne noget bestemt.  Et godt abstrakt maleri er, efter min mening,  det maleri som ændrer sig fra time til time, alt efter hvordan lyset ændrer sig. - det er mit håb beskueren kan finde den samme ro til fordybelse, som jeg selv føler, når jeg mener et af mine malerier er færdigt.

Se malerier Her